5 Tips bij autoverzekering-premie berekenen

Gaat u binnenkort een autoverzekering afsluiten en bent u benieuwd hoe hoog uw maandelijkse of jaarlijkse premie zal zijn? Een groot aantal Nederlanders weet vooraf niet hoe hoog de kosten zullen zijn, dit kan ertoe leiden dat de kosten flink oplopen en er hierdoor dus ook te veel wordt betaald. In dit artikel vindt u daarom 5 tips bij het Berekenen van de autoverzekering-premie.

 

Belangrijke tips bij autoverzekering-premie berekenen

1 Weten hoe u zelf rijdt

Wanneer u in het verleden al een autoverzekering heeft afgesloten dan is de kans groot dat u hierbij meerdere schadevrije jaren heeft opgebouwd. Hoe langer u schadevrij heeft gereden hoe hoger de korting op uw premie zal zijn, het is daarom belangrijk om te weten hoeveel jaar dit is. Vaak kiezen autoverzekeraars ervoor om bestuurders met een groot aantal schadevrije jaren een mooie korting op de premie te geven, deze kan oplopen tot ruim 10%. Wil je de autoverzekering-premie berekenen dan is dit essentiële informatie.

 

2 Achterhaal de dagwaarde van het voertuig

De meeste verzekeraars houden bij het opstellen van de premie rekening met de dagwaarde van uw voertuig. Hoe ouder het voertuig is hoe lager de waarde. Toch hebben veel voertuigen binnen 5 jaar nog een hoge dagwaarde. U kunt online achterhalen wat de dagwaarde van het voertuig is, op basis hiervan kan de verzekeraar de autoverzekering-premie berekenen. Tenslotte kost het repareren van schade aan nieuwe voertuigen meer, nieuwe voertuigen hebben hierdoor dan ook een hogere premie.

Enkele verzekeraars kiezen ervoor om tot twee jaar de nieuwwaarde van het voertuig aan te houden.

 

3 Beslis welke dekking u wilt

Bij autoverzekeringen spreken we vaak van 3 vormen:

  1. WA-dekking
  2. Beperkt Casco
  3. Volledig Casco (All-Risk)

De WA-dekking is in Nederland verplicht, de andere twee verzekeringsvormen komen bovenop deze dekking en bieden een dekking bij specifieke omstandigheden. Bent u bang voor schade door diefstal of vandalisme? Dan is een Beperkt Casco een goede verzekering of kunt u zelfs kiezen voor de All-risk autoverzekering.

 

4 Gebruik een duidelijke vergelijker

Op onze hoofdpagina vindt u een handige vergelijker waarmee u met uw eigen gegevens direct kunt inzien hoe hoog de premie voor uw verzekering gaat worden. U kunt in enkele stappen uw autoverzekering-premie berekenen en zo vooraf op de hoogte zijn wat u per maand gaat betalen. Het is belangrijk om juiste informatie te verwerken in de vergelijker, zo weet u zeker dat de premie perfect aansluit bij uw situatie.

 

5 Uw persoonlijke gegevens zijn ontzettend belangrijk

Verzekeraars houden met allerlei gegevens rekening bij het berekenen van de premie van uw autoverzekering. Niet alleen uw schadevrije jaren zijn belangrijk, ook uw leeftijd en adres zijn van invloed op de hoogte van de premie. Zo raken nieuwe bestuurders bijvoorbeeld vaker betrokken bij verkeersongevallen, zij betalen over het algemeen een hogere premie dan bestuurders in de leeftijdscategorie 30 tot 50. Voor bestuurders boven de 50 is juist weer een hogere premie, deze leeftijdscategorie raakt juist vaker betrokken bij ongevallen en zijn statistisch ook vaker de oorzaak van een ongeval.

Pin It on Pinterest

Share This