250% stijging diefstal jonge personenauto’s in 3 jaar

De diefstal van jonge personenauto’s is gestegen met 250% in de afgelopen drie jaar. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat onze wetgeving het autodieven te makkelijk maakt.

 

Een groot probleem is volgens het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) dat inbrekersgereedschap in Nederland zeer makkelijk te verkrijgen is. Een verbod op het verkopen van (elektronische) inbraakapparatuur en apparatuur voor het kopiëren van autosleutels zou al enorm kunnen helpen volgens het VbV. De diefstal van met name jonge auto’s neemt toe doordat de autodieven steeds professioneler te werk gaan. Ook zijn de dieven steeds sneller en efficiënter in het omzeilen van de beveiliging van auto’s.

Naast het helpen voorkomen van autodiefstal en autoonderdelendiefstal zou er ook meer gedaan moeten worden om de opsporingskansen te verhogen. Op dit moment wordt slechts 38% van de gestolen auto’s teruggevonden. Door bijvoorbeeld kentekenregistratiesystemen te gebruiken zouden gestolen auto’s veel beter en sneller kunnen worden opgespoord. Dit soort maatregelen stuiten echter op veel protest in ons land vanwege privacy-wetgeving.

Overigens nam de diefstal van auto’s overall wel af.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kenteken check

Er zijn geen widget instellingen gevonden! Voeg deze toe of neem contact op met de website administrator.

Pin It on Pinterest

Share This