Fiat Chrysler roept 1,4 miljoen auto’s terug na hack

Volgens de autofabrikant zijn er geen ongelukken of gewonden bekend naar aanleiding van het softwareprobleem.

De nieuwe versies van onder meer de Ram pick-uptrucks, de Jeep Cherokee en de Dodge Challenger krijgen een software-update die de auto’s moeten beschermen tegen hackers.

Fiat Chrysler gaf aan zelf nooit te hebben gehoord dat een auto van het concern is gehackt. De extra beveiliging zou worden ingevoerd vanuit een “overmaat aan voorzichtigheid”, aldus het bedrijf.

Technologiesite Wired bracht deze week een verhaal over twee hackers die erin zouden zijn geslaagd de softwarebeveiliging van een Jeep te kraken. Zij waren volgens de schrijver van het stuk in staat de controle over de auto over te nemen.

Fiat Chrysler werkte al aan een actie om de software van auto’s te updaten en om ze beter te beschermen tegen hackers. De terugroepactie betreft echter ruim een miljoen meer auto’s dan eerder gedacht.

Andere autofabrikanten

Onderzoeksbureau IHS Automotive voorspelde dat de actie tot meer controles zullen leiden bij andere autofabrikanten.

“Vroeger werd er alleen voor gezorgd dat de systemen werkten”, zei hoofdonderzoeker Egil Juliussen tegen de Britse krant Financial Times. “Nu moet er met een nieuwe blik worden gekeken, vanuit het perspectief van veiligheid. Daar zijn ze niet aan gewend.”

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This