Giulia is begin nieuw tijdperk Alfa Romeo

Het belang van de Giulia is voor Alfa Romeo en Fiat Chrysler Automobiles als geheel enorm. Het is de eerste van een nieuwe generatie Alfa Romeo’s en het Italiaans-Amerikaanse concern heeft miljarden in de ontwikkeling van de nieuwe modellen gestoken.

Het Italiaanse merk benadrukt dat de Giulia weer een “echte Alfa Romeo” is. Daarom hebben de ingenieurs bewust voor achterwielaandrijving gekozen, een aandrijfvariant die door puristen als superieur aan voorwielaandrijving wordt gezien.

Ook de BMW 3-serie, Mercedes C-klasse en Jaguar XE hebben achterwielaandrijving. De Giulia wordt dus niet de enige auto in het segment met die techniek.

De laatste generaties Alfa Romeo’s hadden voor- of vierwielaandrijving. Denk daarbij aan de 155, 156 en 159, allen voorgangers van de Giulia. De twee huidige modellen van Alfa Romeo, de Mito en de Giulietta, hebben ook voorwielaandrijving.

De nieuwe Giulia komt met vier- en zescilindermotoren. De topversie is de Quadrifoglio Verde (QV), die het op moet nemen tegen gevestigde namen als de BMW M3 en Mercedes C 63 AMG.

Bekijk meer informatie over de Alfa Romeo Giulia

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This