‘Land Rover Discovery komt als SVX’

Er is al een Range Rover Sport SVR van de speciale afdeling, maar het karakter van deze toekomstige Discovery wordt anders dan van die duurdere SUV.

De SVX moet een Discovery worden die extreem terreinwaardig is. De normale Discovery is natuurlijk al behoorlijk capabel in het terrein, maar volgens Autocar moet de nieuwe versie specifiek uitblinken in de allermoeilijkste situaties.

SVO-topman John Edwards zegt hierover: “Er is een markt voor zeer terreinwaardige auto’s, dus we kijken hier zeker naar. Je hebt de Rocky Mountains in Amerika, in het Midden-Oosten heb je heel veel zand en in Zuid-Afrika en Australië moeten auto’s ook in staat zijn om goed met moeilijke omstandigheden om te gaan.”

De SVX-versie moet specifiek op technologisch gebied uitblinken met slimme voorzieningen om de terreinwaardigheid te verhogen. De Discovery Vision Concept liet al dergelijke voorzieningen zien, zoals Laser Terrain Scanning. Waarschijnlijk zal de auto uiterlijk niet heel erg afwijken van de reguliere versies.

De nieuwe Discovery komt volgend jaar op de markt, de SVX moet dan twaalf tot achttien maanden later komen. Op de foto is de Land Rover Discovery Sport te zien, die al te koop is.

Bekijk foto’s van de Land Rover Discovery Vision in groot formaat

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This