Oldtimers vanaf veertig jaar meer in trek

 

VWE voertuiginformatie en -documentatie constateert een verschuiving van de belangstelling richting oldtimers ouder dan veertig jaar. Die zijn nog altijd volledig vrijgesteld van wegenbelasting, jongere wagens niet meer.

Vorig jaar werden volgens VWE bijna veertienduizend auto’s ouder dan veertig jaar verkocht. Dat is ruim 40 procent meer dan in 2011. De verkoop van bolides tussen de 25 en 30 jaar oud is in diezelfde periode juist sterk afgenomen. In die leeftijdsklasse geldt helemaal geen vrijstelling van wegenbelasting meer.

Benzineauto’s tussen de dertig¬†en veertig jaar oud zijn nog wel vrijgesteld, mits zij in de maanden december tot en met februari in de garage blijven. In die categorie is ook sprake van een dalende belangstelling.

Aanscherpen

De gunstige fiscale regeling voor oldtimers is ooit ingesteld om liefhebbers van klassieke auto’s ter wille te zijn. Maar in de praktijk werden met name jongere wagens ook voor dagelijks vervoer gebruikt. Om dat te ontmoedigen zijn de regels aangescherpt.

De Volkswagen Kever was afgelopen jaar veruit de populairste oldtimer. Ook oude Mercedessen en Volvo’s waren erg gewild. Chevrolet en DAF lieten afgelopen jaar de sterkste verkoopgroei zien. Het bezit van een klassieke auto is volgens VWE vooral een hobby voor mannen tussen de 46 en 55 jaar.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This