Verzekeringsfraude? Dan staat dit je te wachten

De waarheid een klein beetje verdraaien als je je verzekering aanvraagt; het lijkt tamelijk onschuldig, terwijl het gunstig is voor de portemonnee. Toch raden wij het je af, en wel hierom.
Als je een autoverzekering aanvraagt krijg je vragen over onder andere je schadeverleden, over veroordelingen voor gevaarlijk rijgedrag. Mocht je wat dit betreft iets op de kerfstok hebben, dan is de verleiding groot sociaal wenselijke antwoorden te geven, in plaats van de volledige waarheid.

Hiermee dupeert de ene persoon een grote groep andere mensen, want het bedrag waarvoor gefraudeerd wordt legt uiteindelijk extra druk op mensen die wel te goeder trouw zijn, want om de uitbetalingen te dekken gaat hun premie omhoog.

Maar verzekeraars zitten ook niet stil, en zijn constant op zoek naar frauduleuze claims. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk waren in 2013 maar liefst 180.675 pogingen tot fraude bij het aanvragen van een autoverzekering geconstateerd. Dat zijn er 3.500 per week. Maar ook in Nederland zijn gespecialiseerde mensen de hele dag bezig met het opsporen van fraude.

Toch gesnapt… En nu?

Bij constatering van fraude zal (bijna) elke verzekeraar de polis per direct beëindigen, en eventuele schade-uitkeringen teruggevorderd worden. Het kan dus zo zijn dat je jezelf voor een paar tientjes voordeel van de regen in de drup helpt. Als klap de vuurpijl dreigt tevens een registratie bij het Centraal Informatiesysteem, waarin iedere verzekeraar kan en zal checken of je zuiver op de graat bent.

Mocht je in dat geval al ergens terecht kunnen, ga er dan maar van uit dat je de hoofdprijs voor je autoverzekering betaalt. Kortom: wees geen pauper, en regel je verzekeringszaakjes gewoon transparant. Via AllSecur bijvoorbeeld, De Coronelletjes gingen je al voor.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This