Volkswagen start met testen Golf R400

Iets meer dan een jaar geleden toonde Volkswagen op de autobeurs van Peking de Golf R400 concept-car (foto) en niet veel later gaf ontwikkelingsbaas Heinz-Jacob Neusser aan dat een dergelijke topversie er daadwerkelijk zou komen. Vandaag wordt het bewijs daarvan geleverd middels deze foto’s die onze spionagefotograaf aanleverde vanaf de Nürburgring.

Het studiemodel herbergde de tot 400 pk en 450 Nm opgevoerde 2,0-liter viercilinder turbomotor uit de Golf R – standaard goed voor 300 pk. Of die motor ook in de productieversie van de R400 terechtkomt, is de vraag.

De spionagefotograaf van AutoWeek liet het magazine namelijk weten dat het prototype duidelijk het geluid van een vijfcilinder liet horen. Dat zou betekenen dat de motor van de nieuwe Audi RS3 onder de kap ligt. In die auto is het blok goed voor 367 pk.

Uiterlijk is de R400 – of R420, zoals ook wordt geroepen – imposanter dan alle andere productie-Golfs die tot nu toe zijn gepresenteerd: lager bij de grond, een grotere spoorbreedte voor en achter (en dus bredere wielkasten), een andere voorbumper, een forse dakspoiler en grote remmen die huizen in groot lichtmetaal met platte banden.

Het zou kunnen dat de productieversie van de Golf R400 (of R420) in september debuteert op de IAA in Frankfurt.

Bekijk de spionagefoto’s van de Volkswagen Golf R400 in groot formaat

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This