Zelfrijdende auto’s Google bij elf ongelukken betrokken geweest

Dat meldt Chris Urmson, die binnen Google het onderzoek naar zelfrijdende auto’s leidt, via een bericht op Medium.

De Amerikaanse techgigant reageert daarmee op berichtgeving van AP eerder maandag. Die sprak over vier ongelukken sinds september binnen de staat Californië, waar Google zijn auto’s test.

Google bevestigde de drie ongelukken waarbij een van zijn auto’s betrokken was, maar komt nu dus met meer cijfers. Volgens het bedrijf was het in geen van de elf ongelukken de schuld van Googles zelfrijdende systemen. In totaal hebben de auto’s in de zes jaar tijd dat ze al getest worden ruim 2,7 miljoen kilometers afgelegd.

In zeven van de elf gevallen botste er een andere auto achterop die van Google, aldus het bedrijf, veelal toen die voor een stoplicht stond. Zeven ongelukken vonden in stedelijke gebieden plaats, vier op de snelweg. Verder zou het bij alle ongelukken slechts om lichte schade gaan en zijn er geen gewonden gevallen.

Volgens Urmson zorgen de ongelukken er niet alleen voor dat de techniek achter zelfrijdende auto’s verder kan worden verbeterd, maar leggen ze ook bepaald gedrag van bestuurders bloot dat de kans op een ongeluk vergroot.


Door: NU.nl

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This