Wat is de beste autoverzekering voor vrouwen?

In de volksmond komt veel naar voren dat vrouwen minder goed rijden dan mannen. Toch blijkt statistisch dat vrouwen minder vaak betrokken zijn bij een ongeval. Enkele verzekeraars hebben er daarom voor gekozen om speciale autoverzekeringen voor vrouwen in te richten. Zo kunnen vrouwen zichzelf bij autoschade verzekeren en hier een lagere premie voor betalen. Bij het opmaken van de premie houden verzekeraars altijd rekening met allerlei factoren, van leeftijd tot postcode en van voertuig tot geslacht. Nu geslacht een doorslaggevende factor bij verzekeraars is lijkt de autoverzekering voor vrouwen een prima mogelijkheid om alle voordelen van een perfecte verzekering te krijgen tegen een lager maandelijks bedrag.

 

Autoverzekering voor vrouwen: de opbouw

Net als bij alle andere autoverzekeringen begint de autoverzekering voor vrouwen met de WA-dekking, deze dekking is bovendien verplicht in Nederland. Het biedt dekking bij schade die is ontstaan aan anderen door schuld van de bestuurder. Onder deze dekking vallen de letselschade en materiële schade die de vrouwelijke bestuurder veroorzaakt heeft. Het bedrag dat hierbij gedekt wordt loopt bij de meeste verzekeraars op tot ruim €1.000.000. Enkele verzekeraars bieden zelfs een dekking met een waarde van €2.000.000.

 

Bovenop de WA-dekking komt nog het Beperkt Casco of Volledig Casco. Deze extra pakketten zorgen voor een betere dekking bij bepaalde vormen van schade. Ontstaat er schade door vandalisme aan de auto dan krijgt u bij een Beperkt Casco autoverzekering voor vrouwen een dekking van deze schade. Maar ook door storm of andere weersomstandigheden kan tienduizenden euro’s aan schade ontstaan. Door te kiezen voor een Beperkt Casco of Volledig Casco verbetert u de bedragen die worden gedekt en is de kans aanzienlijk kleiner dat er een groot bedrag moet worden gedekt.

 

Autoverzekering voor vrouwen: de extra’s

Omdat vrouwen een ander leven leiden dan mannen en hierdoor ook andere materiële spullen hebben is het voor hen mogelijk om ook bepaalde extra spullen mee te laten verzekeren. Zo kunnen vrouwen hun handtas laten verzekeren tegen diefstal en hierbij ook de auto verzekeren. De waarde van de inhoud van de gemiddelde handtas en de handtas zelf kan oplopen tot honderden euro’s. Door deze mee te verzekeren kan worden voorkomen dat er in één keer veel geld wordt verloren. Het is hierbij wel belangrijk dat de handtas uit de auto moet zijn gestolen, deze verzekering dekt dus geen diefstal van de handtas op straat.

 

De meeste vrouwen zijn daarbij ook niet erg ervaren met het onderhoud van de auto. Het vervangen van een lekke band of een kapot achterlicht behoort niet altijd tot de vaardigheden van een vrouw. Om te voorkomen dat een vrouw hierbij een hoge rekening van de autogarage krijgt is het mogelijk om deze kosten te laten dekken. Uiteindelijk resulteren al deze extra dekkingen in een goed pakket dat ideaal aansluit bij de behoeftes van een vrouwelijke bestuurder.

 

Bekijk de aanbieder Onna Onna eens voor meer informatie. Onna Onna is de beste autoverzekering volgens vrouwen!

Pin It on Pinterest

Share This