Zo wordt de autoverzekering met pechhulp goedkoper

Het is in Nederland als bestuurder wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Er zijn talloze opties bij deze verzekering – waaronder pechhulp – waarmee je als bestuurder op dekking kunt rekenen bij bepaalde oorzaken van schade. De WA-verzekering is de basisverzekering, deze verzekering moet iedereen afsluiten. Daarbovenop komen de Beperkt Casco- en Volledig Casco-verzekeringen welke extra dekking bieden.

 

Voor een autoverzekering met pechhulp moet je bij de meeste verzekeraars minimaal een aanvullend Casco-pakket afsluiten. Dit komt met een hogere premie maar staat wel gelijk aan een betere dekking en in enkele gevallen ook een hoger dekkingsbedrag. Vooral omdat pechhulp essentieel is voor autobestuurders kiezen veel verzekeraars ervoor om deze binnen het Beperkt Casco-pakket aan te bieden. Wanneer je onderweg pech hebt, bijvoorbeeld door een lekke band, dan kun je onder de dekking van de verzekering een pechhulporganisatie inschakelen. De kosten worden dan vergoed door de verzekeraar.

 

Kosten van autoverzekering met pechhulp

Een autoverzekering met aanvullende pakketten brengt vaak een hogere premie met zich mee. Tenslotte betaalt u voor een betere service en dekking, deze kosten worden dan ook direct aan u doorberekend. Enkele verzekeraars bieden pechhulp als losstaand pakket aan, hierbij hoeft u dus geen Casco-pakket af te sluiten maar kunt u het losstaande pakket direct bovenop uw WA-dekking nemen. Dit biedt talloze voordelen zoals een lagere premie. Pechhulp kost bij de meeste verzekeraars 5 euro per maand. Deze kosten kunnen oplopen tot 15 euro per maand, het is afhankelijk van de verzekeraar.

 

Omdat de verzekeraars afspraken maken met organisaties zoals ANWB en RouteMobile is het mogelijk om een mooie deal te sluiten. Wanneer u zelf een pakket bij deze bedrijven afneemt betaalt u over het algemeen meer. Het is daarom financieel een stuk interessanter wanneer u het via de verzekeraar regelt. Bovendien scheelt dit ook ontzettend veel tijd en zorgt u er hiermee voor dat u alles direct in één keer heeft geregeld.

Het enige nadeel is dat u bij enkele verzekeraars niet kunt aangeven bij welke organisatie u de pechhulp wilt afsluiten. Omdat de verzekeraars met specifieke organisaties werken is de autoverzekering met pechhulp vaak vooraf al vastgesteld en kunt u dus niet switchen tussen verschillende pechhulporganisaties.

 

Besparen op een autoverzekering met pechhulp

Niet iedereen is bereid om extra te betalen voor de pechhulp, vooral de extra kosten die het met zich meebrengt kunnen ervoor zorgen dat de verzekering erg duur wordt. Om te voorkomen dat deze kosten te hoog uitvallen zijn er talloze mogelijkheden om hierop te besparen. Sluit u bijvoorbeeld een Beperkt Casco of Volledig Casco af dan kunt u ervan uitgaan dat de pechhulp hier al onder valt. U betaalt hierbij dus een specifiek bedrag per pakket en hieronder vallen talloze dekkingen. Pechhulp is slechts een van deze dekkingen en valt hierdoor dus ook binnen de prijs. U betaalt hierbij dus niet apart voor hulp bij autopech.

Pin It on Pinterest

Share This